Zrak a nervy

22.04.2015 16:22

Zrak je ovládán nervovou soustavou. Faktory, jimiž jsou ovlivňovány negativně nervy, přenášejí pak poruchy samozřejmě i na kvalitu zraku.

Adaptogeny působí jako antioxidanty a tak podporují dobrý zdravotní stav nervové soustavy a tím i zraku. Hlavní orgán, který se spojuje se zrakem, jsou játra. Adaptogeny prospěšné játrům mají hepatoprotektivní účinky.

Čaje sestaveny k uvedeným účelům (typu supragemmosubstans), tinktury,  supragemmoextrakty a další jsou sestaveny nejen ze speciálních rostlinných druhů, ale také z gemmoterapeutických pupenů, kůry, plodů, semen či meristémů (jsou buněčná pletiva různých typů, před zárodečný vývoj je skryt již v určené formaci).

Ony léčí zraková postižení: zelený a šedý zákal, degeneraci oční makuly, skvrny na rohovce, na oční sítnici, krátkozrakost, dalekozrakost, poruchy barvocitu, aj. oční onemocnění.

 

Příklad léčby:

Jeden úspěšný čaj, který dokázal zastavit téměř trvalé oslepnutí, byl použit u jedné pacientky. Její věk byl 32 let, zrak se jí ztrácel a slábnul. Viděla jen kontury a rozmazané stíny předmětů. Po velmi krátké době užívání - pití čaje (asi 6 měsíců) nastal téměř zázračný zvrat, zhoršování zraku se zastavilo a postupně se zrak vrátil na normální kvalitu. Pacientka šla na kontrolu ke své oční lékařce, která nemohla uvěřit, že se vidění zcela obnovilo, ale že navíc neshledala ani žádnou patologickou změnu. Je příkladem úžasného výsledku v specifické léčbě bylinami.

 

Můžeme mít sokolí zrak? Proč ne…